• STUDIO MARCO PIVA

    Via Maiocchi 9
    Milano 20129
    Italy
    Phone +39 02 29400814
    info@studiomarcopiva.com

    © 2012 Studio Marco Piva

  • open panel
 

Casa Alitalia

The Aim of Casa Alitalia project by Studio Marco Piva is to offers travelers a new type of welcome, teaming strong emotions with flawless efficiency.

The concept was to create an environment with a homey feel rather than of a public space, with areas arranged like a house: an entrance area, calm areas to relax and others dedicated to food and beverages.

The intense, all-encompassing perception fully reflects those charactheristics Italy is renowned for.

Both the form and the idea of a gateway leading into Casa Alitalia are reflected in the concept of a large doorway leading into an italian building, a passage that takes guest from the chaotic airport  environment, into a calm, inviting, sophisticated space.